Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Две точки са по-добре от нищо; Грожан: Нямаше достатъчно място

Райконен: Две точки са по-добре от нищо; Грожан: Нямаше достатъчно място

38
0
Ромейн Грожан

Често соченият за фаворит през изминалите дни отбор на Лотус приключи Гран при на Монако с девето място на Кими Райконен, а Ромейн Грожан отпадна веднага след старта на надпреварата.

Работата на екипа бе допълнително затруднена от заплахата за дъжд – от питуола често се обаждаха на финландеца с инструкции за валеж, който така и не дойде.

Девета позиция бе възможно най-добрият резултат днес – заяви Райконен. – Не стартирах от най-удобното място, имах някои грижи по време на състезанието, така че уикендът не бе лесен като цяло. Поне взехме някакви точки. По-добре от нищо, но очаквахме повече. Освен това едно състезание не променя факта, че досега бяхме силни навсякъде – дори тук в началото на сесиите. Не виждам причина за кой знае каква тревога. В Канада ще гоним по-добър резултат – допълни той.

Грожан предизвика меле на старта, но според него не е имал никакво място за реакция:

Не потеглих добре, а пред мен изглеждаше като че ли Люис [Хамилтън] също не стартира както трябва. Фернандо [Алонсо] се измъкна до него, аз бях от външната им страна и точно тогава Михаел [Шумахер] изскочи до мен. Просто нямаше достатъчно място. В следващия момент видях, че трафикът е срещу мен, а това не е хубаво усещане. Разочароващ край на седмицата след положителните първи знаци.