Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен е в прекрасна физическа форма според неговия фитнес треньор

Райконен е в прекрасна физическа форма според неговия фитнес треньор

34
0
Кими Райконен

По-малко от две седмици след като стана ясно завръщането на Кими Райконен във Формула 1 с екипа на Лотус, финландецът нарани своята лява китка при падане от сноумобил. Въпреки това неговият фитнес треньор обясни, че Кими е готов за завръщане на пистата още в началото на януари.

Райконен описа падането си като „почти болезнено“ и добави, че това е „най-безпроблемната и направена с най-ниска скорост катастрофа“ в кариерата му. Все пак се наложиха известни промени във фитнес програмата му заради болките в китката.

Междувременно стана ясно, че след по-малко от две седмици Кими ще направи първите си обиколки с кола от Формула 1 след близо две години прекъсване. Това ще стане с Рено R30 от 2010 г. на пистата във Валенсия. Това разбира се изисква той да е в прекрасна физическа форма. Неговият дългогодишен фитнес треньор Марк Арнал потвърди, че Райконен ще е подготвен добре за първите си изпитания.

„Тренираме сериозно, като обръщаме специално внимание на мускулатурата на врата и на краката“, заяви 32-годишният Арнал пред финландския Турун Саромат. „Той е в много добро физическо състояние.“

В своята къща в Швейцария със специален симулатор, Райконен се подготвя за физическите предизвикателства, поставяни от карането във Формула 1.

„Позицията на седене е същата, както в една състезателна кола. Натоварването на мускулите също е идентично. Само вратната мускулатура не се напряга толкова много, защото няма реални центробежни сили. Но нея тренираме с други методи“, завършва Арнал.