Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: F60 просто е бавен болид в момента

Райконен: F60 просто е бавен болид в момента

47
0

Тежка битка предстои на Ферари за третото място в подреждането при конструкторите от Формула 1. Скудерията спря развитието на болида си F60 още през лятото, за да се съсредоточи върху работата по болида си за догодина, което неминуемо се отразява на скоростта на Кими Райконен и Джанкарло Фисикела. Тимът загуби 3-а позиция в Бразилия от Макларън, като Сребърните са с точка аванс преди неделната Гран при на Абу Даби.

Колата не е толкова лоша за каране, но просто е бавна и няма прилепяне, какъвто бе случаят толкова често тази година – обясни Кими, за когото това е последен уикенд с Ферари. – Представянето ни се влошава старт след старт, а толкова много отбори до последно работиха по тазгодишните си болиди. Има няколко завоя, където можем да се борим, особено в началото на обиколката. В бавните пък ни трябва стабилност при влизането в кривата и добро ускорение на излизане. Излизането от пита? Доста е подобно на това на Интерлагос, но има стена вместо мантинела.

Фисикела хареса най-много бързите завои на Яс Марина Бей, но смята излизането от питлейна за доста опасно.

– Мисля, че има шанс за изпреварвания на дългите прави. Във втората сесия температурите паднаха и трасето стана по-малко хлъзгаво. В началото имах проблеми да остана на пистата, гумите се късаха сериозно. Нямаме нищо ново по автомобила, но трябва да извадим най-доброто с настройките – допълни италианецът.