Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Ферари се нуждае от още подобрения

Райконен: Ферари се нуждае от още подобрения

54
0

Болидът на Ферари се нуждае от още подобрения преди старта на сезона, въпреки добрите времена, дадени на зимните тестове, твърди Кими Райконен.
На база на показаното в скорошните изпитания, финландецът е на мнение, че все още има какво да се развива в колата.
„Тестовете вървяха добре – започна Кими. – Но също така през сесията изникнаха малки проблеми с F2008. Искахме да започнем да разбираме колата по-добре и го направихме. Това е добър старт за Ферари. Също така там вече имахме някои подобрения. Очевидно е, че издръжливостта няма да се появи от само себе си, но две или три от постигнатите времена бяха интересни.”
Освен това Райконен допълни:
„С новите части представянето ще се подобрява в бъдеще. Тук развихме много сфери. Сега очакваме новите аеродинамични елементи, които ще изпробваме на теста в Монтмело. Тогава ще си съперничим с нашите конкуренти и ще знаем къде се намираме. Очевидно е, че все още се нуждаем от допълнително развитие, но за мен сега е по-лесно в сравнение с 2007 г. А и колата започна много добре. Решаващата стъпка е предстоящият тест. И после Мелбърн, защото само на първата Гран при ще знаем как ще се съпоставят екипите един спрямо друг.”