Начало Лайфстайл Райконен и Пик гостуваха на московското състезание Race of Stars

Райконен и Пик гостуваха на московското състезание Race of Stars

45
0
Кими Райконен

Кими Райконен и Шарл Пик бяха специални гости на московското състезание Race of Stars. Те излетяха за руската столица веднага след края на тестовете на пистата Каталуния.

Двамата пилоти от Формула 1 бяха поканени на организираното от руското списание „За рулыом“ събитие, което е с дългогодишна история. Първото му издание е още от 1978 г. Сред предишните гости на надпреварата са деветкратният световен рали шампион Себастиен Льоб, четирикратният носител на короната в F1 Ален Прост, Дейвид Култард, Виталий Петров.

Шампионът във Формула 1 за 2007 г. и настоящ пилот на Лотус, както и колегата му от Катерам, демонстрираха таланта си на лед. Финландецът лесно победи съперника си – той има сериозен опит на подобна настилка.

Победител в основното състезание за рекорден четвърти път стана Кирил Ладигин. Кими и Пик се надбягваха с него, като Райконен оказа сериозна съпротива и в определен момент почти изпревари съперника си. Руснакът все пак пресече пръв финала, а след това се справи значително по-лесно с френския състезател. Ладигин заяви, че гостите на практика за първи път се качват зад волана на колите си и карат срещу него, така че резултатите не са съвсем представителни.

Финландия и Русия имат дълга история. Хубаво е, че имаме фенове тук и се надявам да дойдат на състезанието в Сочи – коментира Райконен, който освен това си спомни, че някога, в самото начало на кариерата си дори е участвал в картинг състезания в Санкт Петербург (тогава още Ленинград).