Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще кара и през 2013 г. в Лотус

Райконен ще кара и през 2013 г. в Лотус

29
0
Кими Райконен,Лотус

Освен Ред Бул, нито един отбор от топ 5 не е потвърдил двамата си пилоти за следващата година. В Лотус обаче са сигурни поне за единия от двамата си пилоти. По всичко личи, че Кими Райконен ще кара за екипа и през следващата година.

“Кими има двугодишен договор с нас. Край на историята”, заяви Ерик Булие пред Дейли Мейл на Монца.

В действителност според добре запознати с договора лица, става дума за едногодишен контракт с опция за удължаване с още една година, изтичаща в края на септември. Според опцията, ако до деня Х Райконен и отборът са събрали определен брой точки, договорът се удължава автоматично.

“Кими остава с нас, поне в близко бъдеще”, потвърди и собственикът Жерар Лопез пред финландския Турун Саномат. “Имаме договор, който е обвързан с представянето на Райконен и на отбора, и тези критерии са изпълнени.”

Дори Райконен да пожелае да премине в друг отбор, той юридически няма да може да го направи. Въпреки това от Лотус не смятат да го спират.

“Ако някой не иска да работи за отбора, ние не можем да го принудим. Но Кими иска да остане, Ромен също, а ние сме много доволни и от двамата”, продължава Лопез.

Райконен бе свързван с екипа на Ферари, като един от евентуалните заместници на Фелипе Маса. В същото време финландецът заяви, че не изключва един ден да се завърне в Макларън. Според слуховете и Мерцедес са проявили интерес към него. Но по всичко личи, че екипът на Лотус се намира във възход и смяна на отбора в този момент ще е сериозен риск.

Продължаването на кариерата в рали шампионата пък за момента не стои на дневен ред. Това може да стане едва след края на кариерата му във Формула 1.

“Когато се състезаващ, винаги се опитваш да дадеш най-доброто от себе си, независимо в коя серия”, заяви наскоро Райконен. “Ако се върна към рали спорта се надявам да се представя по-добре от последния път.”