Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Иска ни се да имаме повече дни за тестове, но ще...

Райконен: Иска ни се да имаме повече дни за тестове, но ще се справим и така

40
0
Кими Райконен

Едва 43 обиколки успя да направи на тестовете днес Кими Райконен. Финландецът имаше проблеми с управлението и загуби много време в бокса, докато механиците се справят със задачата. Затова и състезателната симулация остана за утре.

Сервото просто не работеше. Беше същото като вчера, но днес реши да не се труди. Опитахме се да го поправим, мислехме, че е нещо дребно, но такива неща се проточват и точно това се случи. В крайна сметка системата не проработи и се наложи да я сменим цялата, което пък отнема още час и половина. Не беше перфектно, но не бе и чак толкова зле – обясни Райконен.

Световният шампион за 2007 г. бе доволен, че поне няма грижи с издръжливостта на автомобила си след проблемите с предното окачване от миналата седмица.

Болидът се справи, докато бях на писта, а това означава, че имаме данни за анализ. Надявам се утре времето да е по-добро, за да направим повече обиколки. На един пилот винаги му се иска да има повече дни за тренировки, но положението е такова, каквото е и се налага да се справиш. Сега е необходимо само да стигнем ниво, от което да сме доволни. Убеден съм, че ще го направим – допълни Кими.

Той подобри значително баланса на Е20 през деня, заяви директорът операции на пистата Алан Перман. Инженерът обясни и че тимът е решил да не се излиза в дъжда към края на сесията.