Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен иска подиум в Бразилия

Райконен иска подиум в Бразилия

40
0

Качване на подиума след състезанието в Бразилия ще бъде целта на Кими Райконен, въпреки че според финландеца няма да е никак лесно.

В предходната надпревара от календара в Япония пилотът на Ферари се класира четвърти. Според Кими обаче състезанието в Бразилия може да се окаже доста тежко за италианския тим, защото развитието на настоящия им болид бе прекратено преди седмици. Въпреки това Райконен, който навършва 30 години в събота, се надява освен рождения си ден да има още един повод за празнуване.

„Традиционно пистата Интерлагос е място, където Ферари се представя добре и се надяваме, че този сезон няма да бъде изключение, въпреки че знаем, че ще бъде трудно – заяви Райконен. – Целта ми е да спечеля място на подиума, което може и да не е лесно. С всяка следващо състезание ситуацията за нас става все по-сложна. Причината е, че останалите екипи продължават да развиват колите си, докато Ферари използва същия болид от няколко месеца насам. Трябва да сме перфектни и да се възползваме от евентуалните пропуски на нашите съперници. Ще посрещна 30-тия си рожден ден в събота. Място на подиума в неделя би било чудесен подарък. Както казах обаче нашите конкуренти също трябва да ни подпомогнат по някакъв начин. Ще се опитаме да запазим третата си позиция при конструкторите.“