Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Искам да се боря за победата на Интерлагос

Райконен: Искам да се боря за победата на Интерлагос

51
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че нагласата му за Гран при на Бразилия е да се бори за победата така, както и във всяко друго състезание.

Финландецът призна, че най-добрите спомени от кариерата му в F1 са свързани с пистата Интерлагос, където през 2007 г. спечели надпреварата и шампионската титла.

Няма съмнение, че най-страхотният ден от моята кариера беше на Интерлагос, когато спечелих короната през 2007 г. Това означава, че имам много приятни спомени от мястото. Като цяло пистата е добра за мен. Завършвах тук всяка година от 2003-та насам и бях на подиума пет пъти. Всъщност през 2003-та дадоха на мен купата за победителя, но след това се оказа, че бях втори. Преживях някои от най-добрите моменти в живота си на тази писта. Това е нещо, което никой не може да ти отнеме. Заради това Интерлагос е едно от най-любимите ми места – сподели Кими.

Той каза и че Интерлагос е една от предизвикателните и по-различни писти в календара:

Харесвам стария тип трасета. Интерлагос не е в групата на Спа и Сузука, но е сериозно предизвикателство. Движим се обратно на часовниковата стрелка, което е различно от обичайното. Атмосферата, създавана от феновете, винаги е много добра. Никога не знаеш как ще се развие състезанието, тъй като времето се променя бързо и често.

Райконен също така разкри съществените елементи за успешно състезание в Сао Пауло:

За да се представиш добре в Сао Пауло, трябва да имаш солиден уикенд без проблеми. Класиране на първа редица очевидно е много важно, както и добър и силен цялостен пакет на колата. Двигателят има значение за изкачването. Мисля, че основният фактор отново е притискането, но трябва да имаш и стабилна кола при спиране. Изключително важно е да вземеш правилно последния завой, тъй като той води до стръмната основна права.

На въпрос относно факта, че досега е завършил всяко едно от 19-те състезания за сезона, пилотът на Лотус отговори:

– Успехът ни в това отношение показва, че отборът може да направи надеждна кола и че аз знам как да я карам. Последният кръг за сезона означава, че е последният шанс да се насладим на това усещане. Това, което един пилот обича, е да сложи каската си и да се състезава. Всеки път, когато вляза в колата, искам да се боря за победа и тук не е по-различно. Искам с отбора да отпразнуваме добър резултат в Бразилия. Това би ни оставило с най-добри чувства за зимата, както и за следващия сезон.