Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен изключително доволен от победата

Райконен изключително доволен от победата

52
0

Кими Райконен изглеждаше изключително доволен по време на прес конференцията, последвала спечеленото от него състезание в Малайзия.
Финландецът, който отпадна в Австралия взе смазваща победа с почти 20 секундна преднина пред Роберт Кубица от екипа на BMW. Победата на финландеца, дошла 5 години след първата му въобще победа в Гран при на същата писта, тук в Малайзия го издигна на втора позиция в класирането при пилотите, само на три точки зад победителя от Австралия, Люис Хамилтън.
“Имахме огромни трудности в Австралия и за да бъда честен въобще не ги очаквах”, заяви Райконен след 16-та си победа. “Не бяхме 100% сигурни че нещата тук ще се различни. Все пак знаехме, че имаме достатъчно скорост, дори въпреки резултатите в Австралия и там показахме чудесно темпо. Сега обаче всичко протече перфектно, нищо не се обърка, не допуснахме грешки. Съхранихме двигателя. Тимът се справи отлично след трудното начало в Австралия. Щях да съм още по-доволен ако и Фелипе бе завършил и бяхме постигнали двойна победа, но такива неща се случват.”
Райконен обаче не иска да лежи на стари лаври и подчерта че тимът трябва да продължи да работи върху представянето си, особено в квалификацията.
“Смятам че продължаваме да изпитваме сериозни затруднения в квалификацията. Нещата във втората част бяха на ред, но в последната сесия просто нямахме грип.”
“На старта знаех, че ще остана с обиколка повече от Фелипе на пистата и затова не рискувах в първия завой. Целта ми бе да остана близо до него и бях сигурен, че ще имам добра възможност да го изпреваря в бокса.
“Колата бе на много добро ниво през целия уикенд, но в определени моменти не можахме да извлечем максимума от гумите. С нетърпение очаквам Гран при на Бахрейн.”