Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен кандидат за мястото на Уебър?

Райконен кандидат за мястото на Уебър?

51
0
Кими Райконен

Кими Райконен е сред кандидатите за мястото на Марк Уебър, ако австралиецът реши да се оттегли от Формула 1, заяви собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц в интервю за изданието Спийд Уийк.

Австрийският милиардер е сред най-сериозните поддръжници на Марк, а темата за това кой евентуално би седнал догодина в един от болидите на Ейдриан Нюи се обсъжда почти ежедневно след избухването на скандала по време на Гран при на Малайзия.

Само Марк ще реши дали да се оттегли. Но определено е сред кандидатите за място през 2014 г. Винаги е добре дошъл при нас. Имаме и млади, бързи пилоти като [Жан-Ерик] Верн и [Даниел] Рикиардо, които понастоящем са в Торо Росо. Кими пък е готин и бърз, а освен това винаги е кандидат (за позиция). Съжалявам, знам, че отговорът е дипломатичен и оставя всичко открито, но това е положението. Всичко останало е чиста спекулация – обясни Матешиц.

Райконен се разбира добре със Себастиан Фетел, което би могло да увеличи шансовете му да отиде в Ред Бул, ако изяви подобно желание. Уебър пък получи още миналата година предложение от Ферари, което обаче пренебрегна, за да остане с екипа от Милтън Кийнс.

Според немския вестник Билд Марк пък вече се е свързал с Порше във връзка с организирането на техен екип за Льо Ман за 2014 г.