Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Мога да карам в рали и във Формула 1

Райконен: Мога да карам в рали и във Формула 1

30
0

Кими Райконен отрече за връзката между бъдещето му във Ферари, интереса му към рали състезанията и слуховете за Фернандо Алонсо.

Така една от сюжетните линии на спекулациите в падока на Нюрбургринг е, че финландецът ще се откаже от договора си с Ферари, за да отвори място за Алонсо, докато междувременно ще влезе в Световния рали шампионат.

„Питате ме същия въпрос, така че аз ще ви дам същия отговор – имам договор с тима“ – каза Райконен пред журналистите в моторхоума на Ферари. „Може би трябва да попитате тях [Ферари], ако са планирали някакви промени.“

Според слуховете изглежда, че Ферари са готови да освободят Кими от задълженията на договора му и да го пуснат да се състезава в рали шампионата, като по този начин ще се освободят от изплащането на заплатата му за 2010 година от 28 милиона евро.

И въпреки че се подготвя за дебюта си в Рали Финландия по-късно този месец, шампионът твърди, че моментът просто е съвпадение.

„Просто защото ще карам в това рали, не означава, че не искам да продължа във Формула 1 догодина. Можех и преди да се състезавам в Световния рали шампионат, но не съм го правил.“

„Просто Ферари са достатъчно любезни да ме пускат да карам в тези ралита сега“ – завършва той, намеквайки, че Макларън не са позволявали подобни неща.