Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен на път обратно към Ферари?

Райконен на път обратно към Ферари?

34
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Лятната ваканция на Формула 1 започва само след ден и очевидно това послужи като катализатор за появата на поредните слухове, отнасящи се до пазара на пилоти. В Унгария се заговори, че Кими Райконен може да се върне във Ферари!

32-годишният пилот спечели световната си титла в F1 със Скудерията през 2007 г. Изкара още два сезона с тима преди договорът му да бъде прекратен предсрочно (година преди да изтече) със съответните обезщетения и се върна в спорта този сезон с Лотус.

Сега се твърди, че е сред кандидатите за място във Ферари, които не използваха опцията да подновят контракта на Фелипе Маса.

В подкрепа на слуха от финландската телевизия MTV3 цитират какво казва шефът на Скудерията Стефано Доменикали за Райконен:

Кими никога не се е оплаквал. През 2009 г. лесно можеше да каже, че с онази кола не е в състояние да постигне целите си, но остана спокоен и подкрепи екипа. Непрекъснато се стараеше да върви напред и да извади максимума от ситуацията.

Освен името на Райконен обаче в листа на Ферари фигурирали още доста състезатели – сред тях Серхио Перес, Пол ди Реста, Нико Хюлкенберг и дори победителят от тазгодишната Гран при на Испания Пастор Малдонадо. Отново се споменава и световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън, който обаче има договор с Макларън за 2013 г.

Никога не казвай никога, но Ферари са напълно наясно с това каква е ситуацията относно контракта ми – е цитиран англичанинът от италианското списание Аутоспринт.