Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен на полпозишън в Белгия

Райконен на полпозишън в Белгия

104
0

Кими Райконен (Ферари) спечели първата позиция за Гран при на Белгия пред съотборника си Фелипе Маса. Втора редица на пистата Спа заеха пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.
###
Кими Райконен (Ферари) спечели първата позиция за утрешната Гран при на Белгия пред съотборника си Фелипе Маса. Втора редица на пистата Спа заеха пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.
Финландецът взе полпозишъна в самия край на официалната сесия за място на грида. До последния му бърз тур начело бе Маса, който имаше проблем със задната част на колата си в първия сегмент и излезе само четири минути преди края на 15-те минути. След това обаче бразилецът спокойно стигна до най-бързите 10 и единствено съотборникът му в Скудерията успя да го изпревари. Кими стана пръв с постижение, по-добро от това на Маса само с 0,017 сек.
Фернандо Алонсо също на финала задмина Хамилтън, след като в началото на последната квалификационна част се завъртя в първия си бърз тур.
Пети се класира Роберт Кубица (BMW Заубер), който обаче утре ще се нареди едва 15-ти. Полякът получи наказание преместване с 10 позиции на грида, тъй като се наложи двигателят му да бъде сменен. Неговият колега в BMW Ник Хайдфелд този път бе изпреварен не само от Кубица, но и от Нико Розберг (Уилямс).