Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен начело и след втората тренировка

Райконен начело и след втората тренировка

59
0

И след края на втората свободна тренировка в петък името на Кими Райконен можеше да се види на най-високото място в класирането. Местата зад него обаче този път изненадващо не бяха заети от съотборника му Маса или пилотите на Макларън, а от тези на Рено. Нелсиньо Пикет показа много стабилно каране и се класира на втора позиция, а трети за радост на многобройната испанска публика завърши Алонсо. Разликата между двамата състезатели на Рено бе минимална подобно на първата сесия, в която испанецът победи бразилеца с едва 0,003 сек. Сега пък Пикет младши бе с 0,013 сек по-бърз от опитния си съотборник.
Температурите очаквано се повишиха малко (с около 3-4 градуса) спрямо тези от сутринта, а времената изненадващо се влошиха. Фелипе Маса този път бе значително по-стабилен от сутринта като не допусна видими грешки, но въпреки това се класира едва пети зад Казуки Накаджима от екипа на Уилямс.
Изненадващо силно се представиха пилотите на Форс Индия, които дълго време бяха дори начело в класирането. В крайна сметка те останаха на девета и десета позиция, изпреварвайки имена като Люис Хамилтън (11), Роберт Кубица (12) и Ник Хайдфелд (13).
Десетката пък бе допълнена от Марк Уебър, Нико Розберг и Дейвид Култард, класирали се съответно на шесто, седмо и осмо място.