Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз на Силвърстоун

Райконен най-бърз на Силвърстоун

44
0

Кими Райконен постигна най-добро време в петъчните свободни тренировки за Гран при на Великобритания. Второ състезание поред екипът му Макларън е с модифицирания болид МР4-19В.
Рубенс Барикело бе най-бърз през първата свободна тренировка. Бразилецът, който миналата година спечели надпреварата на Силвърстоун, изпревари съотборника си във Ферари Михаел Шумахер с 0,076 сек. Трети се нареди Хуан Пабло Монтоя (Уилямс), следван от Марк Жене.
Сесията приключи 20 минути по-рано за Фернандо Алонсо, който имаше проблем с двигателя, но не се наложи смяна на агрегата. Точно това обаче сполетя Джанкарло Фисикела. Италианецът бе изненадата на деня с второто си време от следобедната тренировка, но дори да повтори това представяне утре в квалификацията, ще бъде преместен с 10 места на стартовата решетка, тъй като моторът на Заубер-а бе сменен.
Междувременно в Макларън бяха окуражени от представянето си, макар и петъчните времена да не дават ясна представа за състоянието на екипите и колите.
Преди няколко седмици тествах 19В на Силвърстоун и предварително бях уверен, че колата ще е добра – заяви Райконен в края на деня.
Представянето на съотборника му Дейвид Култард също бе прието добре от отбора – шотландецът даде четвърто време.
Михаел Шумахер от своя страна коментира, че във Ферари са очаквали дъжд следобед и затова са свършили по-голямата част от работата си през първата сесия.