Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Наказанието за Люис е справедливо

Райконен: Наказанието за Люис е справедливо

55
0

Кими Райконен вярва, че наказанието на Люис Хамилтън след инцидента в Канада е напълно заслужено.

Британският състезател на Макларън ще загуби 10 места на стартовата решетка във Франция след катастрофата в питлейна на пистата Жил Вилньов.

Въпреки че Хамилтън каза, че наказанието е било малко прекалено, Райконен е на мнение,че то е напълно справедливо.

„Все още не мога да повярвам, че някой може да те удари, докато чакаш на червена светлина до друга една кола” – казва финландецът. „Не мога да си представя как така Хамилтън не е можал да види червените светлини и двата болида пред себе си. Мисля, че заслужава наказанието си. Той ще загуби десет позиции на стартовата решетка на Маникур, с което мисля, че надпреварата ще бъде по-трудна за него.”

„При всички положения загубихме възможността за добър резултат в Канада. В този момент бях достатъчно бърз: можехме да спечелим или поне да бъдем втори.”

„Бях готов да се боря и да изпреваря Кубица, щом светлините станеха зелени. Но просто нямах възможността, тъй като Хамилтън се удари в мен и състезанието за нас приключи. Не съм ядосан. Просто разочарован, изненадан и разстроен едновременно. Той знаеше, че свети червено.”

Райконен не е печелил точки в последните две състезания, но е убеден, че с настоящата кола може лесно да се върне в борбата за титлата.