Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Наричат ме „Краля на Спа”? Това не означава нищо за мен

Райконен: Наричат ме „Краля на Спа”? Това не означава нищо за мен

2591
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен има най-много победи на пистата Спа-Франкоршамп от състезаващите се в момента във Формула 1 пилоти. Световният шампион за 2007 г. е с четири успеха на прочутото белгийско трасе – той е пръв там през 2004, 2005, 2007 и 2009 г. С толкова победи е и Джим Кларк, а повече са постигнали само Аертон Сена (5) и Михаел Шумахер (6). Хуан Мануел Фанджо, Деймън Хил, Люис Хамилтън и Себастиан Фетел са с по 3 успеха на легендарната писта.

Тази статистика от години е повод Райконен да бъде определян за „Краля на Спа”. Той обаче не е особено впечатлен от титлата!

„Тъкмо ми казаха, че ме наричат „Краля на Спа”, защото съм печелил няколко пъти на пистата. Това обаче не означава нищо за мен. Да, Спа е любимата ми писта. Но по-важното е да работим упорито, за да извлечем всичко от колата и да продължим да се представяме силно като преди паузата”, заяви Кими.

„Мен ако питате, ваканцията винаги може да е по-дълга, тъй като времето със семейството ми е огромно удоволствие. Но нямам търпение да седна пак в колата.”

Райконен изкара лятната ваканция със семейството си – пътува до Италия и Испания, след което се прибраха във Финландия. Покрай почивката и ловенето на риба обаче се промъкна и малко спорт. Пилотът на Алфа Ромео се занимава със сина си Робин, който прави първи крачки в картинга.

 

View this post on Instagram

 

First sponsor. Ace says thank you @crgspa

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Съотборникът му Антонио Джовинаци бе в родината си Италия, където също бе със семейство и приятели

„Почивката ми бе чудесна, но приключи и се връщаме към надпреварите. Тази седмица бях във фабриката в Хинвил, където се трудихме с тима с поглед към Спа. Преди ваканцията вървяхме по-силно и се надявам да продължим така”, коментира той.

Шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор допълни, че целта на екипа е битка с отборите в предната част от средата на колоната.