Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не бяхме достатъчно бързи

Райконен: Не бяхме достатъчно бързи

42
0

Недостатъчна скорост е основната причина за изоставането на Ферари в Гран при на Италия, призна след състезанието Кими Райконен. Финландецът се качи на подиума, но третото място едва ли е утеха за Скудерията, след като Кими допусна да бъде изпреварен от Хамилтън, а втория пилот на екипа въобще не финишира.
Колата не беше твърде лоша. В първата серия даже беше добре. Бяхме по-тежки от болидите на Макларън, затова бяхме наясно, че ще дръпнат напред. Вероятно най-големият проблем бе, че не можех да си държа главата изправена при спиране. Вратът ми не е в най-добрата си форма след вчера. Но и не бяхме достатъчно бързи – обясни Кими.
Освен това Райконен опроверга твърденията на Фернандо Алонсо отпреди няколко дни, че Ферари не са карали на сто процента в теста на Монца преди кръга от Формула 1 там и са крили истинските си възможности.
Монца е малко като Монреал. Знаехме, че Макларън ще са силни тук. Още от тренировките миналата седмица бяхме наясно, че не сме там, където ни се иска – заяви финландецът.
Невъзможно не, но със сигурност не лесно – така определи шансовете си за световната титла във Формула 1 пък съотборникът му Фелипе Маса, който отпадна от надпреварата на Монца десет тура след старта.
Бразилецът е четвърти в класирането при пилотите, на 23 точки от лидера Люис Хамилтън. Прибирайки се в бокса в края на деветия тур от състезанието, той смятал, че е спукал гума. Смяната обаче не оправи поведението на колата и се наложи да се прибере окончателно в бокса, след което причината за отпадането се оказа повреда на задното окачване.