Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не е сигурен как напускането на Алисън ще се отрази на...

Райконен не е сигурен как напускането на Алисън ще се отрази на Лотус

24
0
Кими Райконен

Кими Райконен не е сигурен как напускането на доскорошния технически директор на Лотус Джеймс Алисън ще се отрази на отбора и представянето му през сезон 2013 г. Загубата на инженера бе сметната за сериозен удар по тима, който се бори в момента с Ред Бул в шампионата.

За самия пилот се говори, че може да отиде в Ред Бул. Кими обаче уточни на пистата Каталуния, където този уикенд ще се проведе пети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2013 г., че липсата на Алисън няма да изиграе ключова роля при решаването на неговото собствено бъдеще.

Не знам (какво ще стане), времето ще покаже. Не съм наясно с причините за станалото и не ми е работа да го коментирам. Ще трябва да питате него самия. Да, опознахме се в известна степен, тъй като работехме за един и същи отбор, но реално не сме имали кой знае какъв допир в ежедневието, като освен това той не идваше на всички състезания. Това е нещо нормално. Аз работя най-много с инженерите, като той, разбира се, бе в течение на всичко – заяви финландецът.

За световния шампион за 2007 г. смяната на техническия директор не е повод за притеснение. Той заяви, че може и нищо да не се промени в цялостното развитие на нещата за Лотус и продължи:

– Ще видим дали това ще има какъвто и да е ефект и какво ще донесе бъдещето. Сега наистина нямам никаква представа. Що се отнася до мен, то има много фактори и аз ще взема решение единствено въз основа на това кое е правилното място за мен. Не знам какво правят Ред Бул. Виждам същото като вас и не познавам методите на други екипи, а освен това не ме интересува и нямам желание да проучвам, тъй като си имам моята работа. Както вече казах, решението ми ще се базира изцяло на това какво считам за най-добро за себе си като цяло. Точно в момента не мисля особено по споменатите въпроси, защото са изминали само четири надпревари. Сезонът е страшно дълъг, до догодина има толкова време, че сега ще вложа усилията си в предстоящия старт. За другото – бъдещето ще покаже.