Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не отхвърля идеята да се върне във Ферари, Лотус очакват да...

Райконен не отхвърля идеята да се върне във Ферари, Лотус очакват да остане при тях

34
0
Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен не отхвърля напълно идеята за свое завръщане във Ферари, сподели самият пилот, след като по време на уикенда в Унгария се появиха слухове, че Скудерията обмисля евентуалното му привличане.

Финландецът спечели титлата си във Формула 1 с екипа от Маранело и кара за тях от 2007 до 2009 г. След това две години бе в световния рали шампионат и се върна този сезон в Гран при с Лотус.

Ферари пък обмислят варианти за заместник на Фелипе Маса, след като не използваха опцията си да подновят договора на бразилеца и все още не водят разговори с него и мениджъра му Никола Тод. Основният проблем за връщане на Райконен обаче са трудните взаимоотношения между пилота и президента на Скудерията Лука ди Монтедземоло.

Винаги съм казвал, че нямам лоши чувства към никого във Ферари и че времето ми с отбора бе хубаво. Спечелих шампионата с тях. Никога не знаеш какво ще стане в бъдеще. Щастлив съм в екипа, където съм сега. Нещата вървят доста добре – заяви Кими.

От Лотус пък очакват финландецът да остане още един сезон с тях. Шефът на тима Ерик Булие заяви, че не е твърде притеснен от приказките през последните дни.

Не знам Кими да има планове да се връща във Ферари. Определено очаквам пилотите ни да останат. Няма причина да си тръгват – обясни той.

От Скудерията пък настояват, че не бързат с избора на втори пилот за 2013 г.

Видях спекулациите в медиите. Мога да потвърдя това, което казах и преди седмица. Не бързаме с решението, защото искаме да сме внимателни. Подкрепяме Фелипе и желанието ни е да го защитим, това е важно за настоящия шампионат. Така че няма нищо ново – каза шефът на екипа Стефано Доменикали.