Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не се е чувал с Маса след инцидента

Райконен не се е чувал с Маса след инцидента

30
0

Кими Райконен не е звънял по телефона и не е посещавал съотборника си Фелипе Маса след инцидента на бразилеца в Унгария миналия месец.

„Кими не се е обаждал, но видях видео, направено от „Sky TV“, в което участваха всички пилоти. Той ми прати картичка в болницата“, разкри бразилецът, който не намира поведението на финландския си съотборник за проблем, тъй като според него той е уникална персона.

В постоянна връзка с Маса обаче бе Михаел Шумахер, който трябваше да го замести в кокпита на второто Ферари.

„Той ми каза, че е изпитвал болки във врата си, когато колата е минавала през неравностите по пистата“, каза Маса относно проблемите на Михаел, които му попречиха да осъществи чаканото с огромен интерес свое завръщане във Ф1.

Според някои слухове бразилецът може да се завърне още на Монца, но самият той си е поставил за цел да седне отново в колата за бразилската Гран при.

„Още не съм 100% възстановен и лявото ми око все още не функционира на 100%. Възстановен съм на около 85-90 процента. Така че има още малко време, преди да се върна отново към нормалния живот“, добави той.

В момента на него не му е позволено да прави никакви физически тренировки, а след известно време той ще се подложи на лека козметична операция, която да заличи белега на лицето му.