Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не сме достатъчно бързи

Райконен: Не сме достатъчно бързи

32
0

По цяла състезателна дистанция навъртяха пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса в свободните тренировки за Гран при на Великобритания. Болидът F60 на Скудерията е с множество промени за Силвърстоун и сесиите бяха използвани максимално от екипа.

– Не съм много щастлив от начина, по който протекоха двете тренировки – заяви Маса. – Пистата бе доста мръсна и вятърът също имаше ефект. Не намерихме правилния път за подобряване на баланса. Определено имаме доста работа преди квалификацията, като най-реалистичната цел понастоящем е да влезем в топ 10.

Райконен от своя страна обясни, че е трудно да се разбере от днешните резултати къде се намира отборът спрямо съперниците си:

– Ще трябва да изчакаме квалификацията, за да разберем. Но като се имат предвид времената ни, със сигурност уикендът няма да е лек. Колата не е лоша по отношение на баланса, но изглежда не е достатъчно бърза. Гумите са същите като в Турция, но разбира се тук е доста по-студено: в първи тур поведението на двата типа е доста различно, но при по-дълга серия е подобно – допълни финландецът.

Шефът операции на пистата Крис Дайър каза, че проблемите с автомобилите в тренировките не са били сериозни, но достатъчни, за да забавят изпълнението на програмите.