Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Нямам идея колко дълго още ще карам

Райконен: Нямам идея колко дълго още ще карам

42
0
Индия,Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен потвърди официално, че и през 2013 г. ще кара за екипа на Лотус. Дали обаче той смята да продължи дългосрочно да кара във Формула 1 остава напълно неясно.

„Не знам още колко дълго ще карам“, цитиран бе Райконен от Telegraph. „Може би няма да е още дълго.“

33-годишният финландец се представи отлично след завръщането си в Гран при, като след 17 от 20 състезания заема третото място и е дори с шансове за титлата при пилотите. Много хора очакваха той да сподели съдбата на Михаел Шумахер, но се стигна до там, че дори се заговори за възможното му завръщане в екипа на Ферари, който му даде 17 млн. евро за да го освободи от договора му през 2010 г. Финал, за който Райконен не говори с удоволствие.

„Ферари можеха да постъпят по-мило, но хората с които работех тогава продължават да работят там и сега. Имам добро отношение към тях и говорим редовно. Не е като да съм имал някакви крамоли с тях. Всичко бе ясно, но нещата можеха да се развият и по-приятно за всички. Това обаче не означава, че никога няма да се върна там. Човек никога не знае, как ще се стекат обстоятелствата.“

Между 2002 и 2005 г. Кими караше за Макларън, но там отношенията между него и Рон Денис определено не са били особено добри, както се говори в падока. Но дори и там имаше възможност за евентуалното му завръщане, още повече, че Денис вече няма оперативно участие в отбора.

„Със сигурност имахме различия в гледните си точки, но продължаваме да поддържаме контакт. Някои хора си измислят истории, които нямат нищо общо с действителността. Става нещо като развален телефон след като дадено събитие мине през десет човека. Нямам проблеми с никого.“