Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен няма да ходи в Ред Бул

Райконен няма да ходи в Ред Бул

44
0
Кими Райконен

Мениджърът на Кими Райконен, Стив Робъртсън, е заявил пред финландската преса, че протежето му няма да кара в екипа на Ред Бул през следващата година. Това потвърждава слуховете, че Даниел Рикиардо ще заеме мястото на Марк Уебър в отбора през следващата година.

В коментар за Турун Саномат, Стив Робъртсън е обяснил, че преговорите със защитаващият титлата си отбор са били неуспешни.

„Преговорите с Ред Бул са пред своя край след като се оказаха неуспешни“, – казва Робъртсън. Хейки Култа, журналист в същия вестник и много близък до Райконен отбелязва, финландецът в момента не разполага с валиден договор за 2014 г., но 99,99% ще остане във Формула 1.

Възможностите пред Райконен за следващата година не са много. Той може да остане в екипа на Лотус или според друг слух да се завърне в отбора на Ферари, с който стана световен шампион през 2007 г.

Райконен тества през миналата седмица кола от GP3, след което заяви: „GP3 кола е много добра за младите шофьори – особено ако трябва да се научат да пазят гумите, нещо което е ценно във Формула 1.“