Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен обясни как е избрал своя постоянен номер в F1

Райконен обясни как е избрал своя постоянен номер в F1

2435
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка Алфа Ромео
За някои пилоти от F1 постоянният номер има сантиментална стойност. Случаят на Кими Райконен обаче не е такъв. Пилотът на Алфа Ромео участва в деветнадесетата си кампания и се състезава с номер 7. Според него това е просто число и няма нищо специално зад избора му.

„Просто трябваше да си избера постоянен номер. Можеше да избера шести, защото записах толкова победи в шампионския си сезон, но реших да го отстъпя на Нико Розберг, защото неговият баща е спечелил титлата с него. Така че реших да е с едно по-нагоре“, сподели Райконен.

Пилотите от F1 имат постоянни номера от сезон 2014 насам. Преди това номерирането се определяше от класирането на отборите в шампионата при конструкторите. Запитан как се е стигнало до избора на числото седем, Райконен обясни:

„Използвах този номер през миналата кампания и не виждах смисъл да го сменям“.

В същото време Мик Шумахер също поясни защо използва номер 47 на своя болид. Германецът призна, че е искал да бъде четири или седем, но и двете числа са били заети. Затова е решил да ги комбинира по възможно най-добрия начин.

„Отначало се колебаех дали да не бъде 74. В крайна сметка реших, че 47 е най-доброто решение.  Ако сметна рождените дни на всички от моето семейството се получава точно 47. Така че е хубаво номерът да има някаква стойност“, каза Мик Шумахер.