Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен оглави класирането през третия ден

Райконен оглави класирането през третия ден

122
0

Кими Райконен записа най-доброто време в предпоследния ден от тестовете на Пол Рикар.###Кими Райконен записа най-доброто време в предпоследния ден от изпитанията на Пол Рикар. Отборите използваха тестовете, за да подготвят болидите си за Гран при на Канада.
Финландецът пое щафетата от своя съотборник Фелипе Маса, който участва в подготовката на италианския тим предишните два дни. Най-бързия си тур Кими направи за 1:28.833. Времето му за изпитания обаче бе скъсено заради възникнал проблем с електрониката по време на сутрешната сесия.
Следобед на пистата заваля дъжд и това доведе до леко закъснение в предварителното разписание.
Изненадата на деня определено бе Скот Спийд. Американецът финишира втори, на две десети от Райконен. Трети остана пилотът на Рено Хейки Ковалайнен, а след него се нареди Роберт Кубица.
Марк Уебър замени Дейвид Култард в тестовете и се фокусира върху насторйките на окачването.
Педро де ла Роса пък не успя да запази лидерството на Макларън от последните два дни и зае осма позиция.
Хонда разпредели времето си между Барикело, който кара в сутрешната сесия и Клийн, който застана зад волана следобед. Австриецът обаче намаше голям късмет, тъй като двигателят му се повреди още в първата обиколка. В крайна сметка той остана на 11-та позиция.
Джеймс Роситър през втория си ден тестове за Супер Агури навъртя 115 обиколки.
Пилотите на Спайкър Кристиан Алберс и Маркус Винкелхок окупираха последните места в таблицата, като изостанаха от най-близките си съперници с около две секунди.