Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Оставам Монако зад себе си

Райконен: Оставам Монако зад себе си

59
0

Кими Райконен обеща да остави зад себе си разочарованието от Гран при на Монако и да се опита да „отвърне на удара” следващата седмица в Канада.

Състезателят на Ферари остана без точка в Княжеството след един наистина тежък ден, в който трябваше да мине през бокса за наказание, да смени два пъти нос, а накрая се удари в пилота на Форс Индия Адриан Сутил.

Завършвайки на девета позиция в Монако Райконен загуби водачеството в шампионата от Люис Хамилтън, който е спечелил 12 точки, повече от финландеца в последните две състезания.

„Понякога нещата вървят добре, а понякога – не” – каза Райконен за състезанието си. „Но това, което ни се случи в Монако, бе нещо, което никой не би могъл да предвиди. Тръгнах си от Монако с празни ръце. Всичко, което можеше да се провали, действително се провали. Но не искам да се обръщам назад, тъй като не можеш да промениш неща от миналото.”

„Сега можем само да анализираме причините, които произведоха този изход, и трябва да се опитаме, доколкото можем, да не повтаряме отново тези неща. Съжалявам наистина много за това, което се случи със Сутил и аз му се извиних вече. Такива неща се случват понякога в състезанията.”

В момента Райконен е на три точки зад Хамилтън, но световният шампион остава спокоен и счита, че Ферари могат да бъдат силни в Канада.

„Въпреки че не спечелих точки в последното състезание и по този начин загубих лидерството в шампионата, това не е краят на света.”

„Миналата година бях в много по-неизгодна позиция. Сега трябва да отидем в Монреал и да отвърнем на удара. Това е хубав град и съм сигурен, че ще имаме по-добра кола в сравнение с миналата година.”

„Традиционно Канада е добро състезание за Ферари, така че да се надяваме, че ще продължим традицията. Възможно е да имаме и по-странни състезания там, тъй като съществува вероятно да излезе колата за сигурност, но ние сме подготвени за подобна ситуация.”