Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Отиването във Ферари е като сбъднат сън

Райконен: Отиването във Ферари е като сбъднат сън

51
0

Кими Райконен твърди, че да кара за отбора на Ферари, ще е като сбъднат сън, когато се присъедини към тях през следващата година.###
Кими Райконен твърди, че да кара за отбора на Ферари, ще е като сбъднат сън, когато се присъедини към тях през следващата година.
Финландецът прекара пет години в Макларън, но ще замени Михаел Шумахер във Ферари, когато последният се оттегли в края на сезона.
„Винаги съм искал да бъда пилот на Ферари. Сега тази мечта е осъществена“, цитира думите на Райконен „Газета делло Спорт“.
„Познавам добре историята на Ферари и техните дългогодишни традиции. Убеден съм, че сега беше най-подходящия момет да отида там.
Мога само да кажа, че решението беше взето преди доста време и от тогава до сега не съм имал повод да съжалявам за това.“

Райконен вече е почувствал топлото отношение на феновете на Монца миналия уикенд, когато окончателно бе потвърдено присъединяването му.
„Беше велико. Топлината на чувствата, която феновете демонстрираха към пилотите на Ферари на Монца, е невероятна.“
Въпреки това Кими заявява, че е все още решен да донесе победа на Макларън до края на сезона.
„Нищо не се е променило. Моята цел е да дам максимума и да постигна победа преди края на сезона.“
В същото време става ясно, че Кими Райконен вероятно няма да може да седне в болид на Ферари преди Януари 2007 г. Това би изисквало по-ранното му освобождаване от стария отбор, което според Рон Денис е много малко вероятно с думите:
„Не мисля, че някой отбор би се чувствал комфортно, ако допринася по някакъв начин за напредъка на съперниците си или техен пилот посредством пресдсрочното му освобождаване.“
Това няма да се отрази много сериозно на Райконен, защото пред Декември ще има само доста ограничени тестове.