Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен подари на целия си екип тениски с надпис „Leave me alone,...

Райконен подари на целия си екип тениски с надпис „Leave me alone, I know what I’m doing“

174
0
Кими Райконен

Кими Райконен подари на целия си отбор Лотус и на хората във фабриката в Енстън (Великобритания) тениски с надпис „Leave me alone, I know what I’m doing”. 33-годишният финландец спечели първа победа след връщането си във Формула 1 в Гран при на Абу Даби. По време на състезанието той отговори с тази реплика на съобщение от питуола каква е разликата между него и Фернандо Алонсо (Ферари).

Реакцията на Кими, раздразненият отговор на напомнянето да загрява гумите си и използването на нецензурен език на подиума след финала получиха сериозно отразяване в световен мащаб. Очевидно дори самият финландец, известен с това, че никак не му пука какво се пише и говори за него, се е впечатлил. Поръчаните от него фланелки са черни, а надписът е със златни букви – дизайнът е издържан изцяло в стилистиката на тима.

Подобни артикули се появиха в доста онлайн магазини и могат да се поръчат не само тениски, но и чаши, подложки за мишки, торби и т.н. Съществува и вариант с мини-Кими в екип на Ферари и сладолед в ръка – заради случая от Малайзия през 2009 г., когато състезанието бе спряно заради порой, пилотът се прибра директно в бокса и камерите го проследиха (вече изкъпан и преоблечен) да си взима сладолед и Кока-Кола от хладилника, докато от Ферари обясняваха, че може и да оправят колата му за рестарта!