Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с положителен тест за COVID-19, Кубица го замества

Райконен с положителен тест за COVID-19, Кубица го замества

1597
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Таури

Кими Райконен е дал положителен тест за COVID-19 и няма да вземе участие през останалата част от уикенда за Гран при на Нидерландия. Информацията бе потвърдена от отбора му Алфа Ромео и ФИА.

„Алфа Ромео потвърждава, че след последните тестове, направени на Зандвоорт преди Гран при на Нидерландия, резултатът на Кими Райконен е положителен“, се казва в изявлението на отбора.

„Кими няма симптоми и е в добро разположение на духа. Той веднага се изолира в хотела си. Отборът провежда проучване дали е имал контакти. Не се очаква ситуацията да има допълнително влияние върху екипа за останалата част от уикенда. Желаем на Кими бързо възстановяване. Допълнителна информация ще бъде оповестена на по-късен етап.“

От Алфа Ромео съобщиха също така, че Роберт Кубица ще замести финландеца. Полякът е резервен пилот на отбора от Хинвил и ще се състезава в Нидерландия.

Райконен е първият F1 пилот през сезон 2021, който дава положителен тест за COVID-19. Неколцина го изкараха миналия сезон – Серхио Перес, Ланс Строл, Люис Хамилтън. Всички те пропуснаха надпревари през 2020 г. заради необходимата карантина. През зимната пауза още трима бяха с положителни тестове – Ландо Норис, Шарл Льоклер и Пиер Гасли.

По-рано тази седмица Кими Райконен обяви, че 2021-ва година ще е последният Формула 1 сезон в кариерата му.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.