Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Поне взехме някакви точки

Райконен: Поне взехме някакви точки

46
0
Австралия 2012,Кими Райконен,Лотус

Въпреки че стартира едва от 17-а позиция все пак Кими Райконен успя да се класира в зоната на точките след като завърши седми. Финландецът имаше изпълнено със събития състезание, в което имаше и комични моменти.

„Чувствах се все едно никога не съм излизал от Формула 1″, обясни Райконен след състезанието. Въпреки това имаше ситуации, в които той не се чувстваше съвсем сигурен.

„Защо ми показват непрекъснато сини знамена“, попита по време на надпреварата Райконен екипа си. „Те въобще не са за теб, а са за хората зад теб.“

Въпреки това Райконен успя да постигне високо темпо и да се изкачи напред в класирането.

„Ако не бях направил вчера грешка в квалификацията със сигурност днес можеше да постигна по-добър резултат. Стартът ми бе добър, но пред мен стана инцидент на първи завой. Трябваше да спирам здраво, за да избегна удар и да не вляза в тревата. Заради това пак загубих няколко позиции, които преди това бях спечелил.

Като цяло днес можеше да е и по-добре. Колата за сигурност ни попречи в известна степен. Като цяло уикендът не бе идеален, но колата бе добра и седмото място означава поне някакви точки.“