Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с контузена ръка

Райконен с контузена ръка

61
0
Кими Райконен

Кими Райконен е с контузена ръка (ударена китка) след падане по време на състезанието Swatch Snow Mobile в Заалбах-Хинтерглем (близо до Залцбург в Австрия). Финландецът не е пострадал сериозно, но след два месеца трябва да участва в предсезонните тестове от Формула 1, а междувременно да проведе сериозна подготовка преди връщането си в спорта с Рено/Лотус.

Разпространението на новината предизвика недоумение как от отбора са му разрешили изобщо да участва в някакви прояви, като се има предвид, че след тяхно позволение Роберт Кубица караше в Рали ди Андора през зимата. Тогава полякът претърпя жестока катастрофа в рамките на надпреварата и все още не е ясно кога ще е готов да се върне на писта. Последната информация от него бе, че няма да може да е на трасе за началото на сезона във Формула 1 и това в голяма степен доведе до привличането на Райконен.

Кими е известен с нетрадиционните си развлечения, включващи ралита, състезания с лодки и т.н. Той не бе щастлив в Макларън, където го ограничаваха максимално в подобни издания. Ферари дадоха свобода на финландеца и там пилотът се чувстваше далеч по-добре преди да реши да се оттегли.