Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с най-добро време след сутрешната сесия в Барселона

Райконен с най-добро време след сутрешната сесия в Барселона

2806
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен с Алфа Ромео постигна най-добро време в сутрешната сесия от 3-яи ден на тестовете на пистата Каталуня край Барселона.

Финландецът използва гумите C5, които са най-меките, и записа най-добър резултат от началото на изпитанията тази година – 1:17.762 мин. Кими направи кратка серия от обиколки с предполагаемо по-малко количество гориво.

Втори остана Себастиан Фетел с Ферари, който със средните като твърдост гуми C3 записа 1:18.350 мин. Това постижение е по-слабо от това на германеца от първия ден и това на съотборника му Шарл Льоклер от втория.

Трети се нареди Нико Хюлкенберг с Рено, който кара днес без да използва системата DRS след проблемите със задното крило на Даниел Рикиардо вчера.

Много добър резултат постигна Дани Квят с Торо Росо. С гумите С3 руснакът даде 4-о време, като бе по-бърз, макар и минимално, от Макс Верстапен с Ред Бул със същите гуми.

Кими Райконен
Кими Райконен, снимка Джордже Пецу

Пиетро Фитипалди прави тестове за Хаас днес сутринта, като даде 6-и резултат. Бразилецът, който е внук на легендата Емерсон Фитипалди, причини единственото спиране на сесията. Колата му спря отивайки към завой 9.

В Мерцедес отново караха с повече гориво и средно твърди гуми C3. Ботас завърши сесията с най-слабо време – 1:20.693 мин, но навъртя най-много обиколки от всички пилоти – 88.