Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява късметът му да се промени на Нюрбургринг

Райконен се надява късметът му да се промени на Нюрбургринг

72
0
Кими Райконен

Кими Райконен никога не е печелил Гран при на Европа или Германия на пистата Нюрбургринг и сам няма обяснения за причините за това.

Нямам представа, може би съм сторил нещо лошо в предишен живот? – пошегува се финландецът преди следващата надпревара от календара на Формула 1. – Винаги ми е харесвало да карам в Германия, но късметът никога не е бил на моя страна. Състезанието обаче си е просто състезание и се стараеш да дадеш най-доброто от себе си. И двете трасета – Нюрбургринг и Хокенхайм – не са били особено благосклонни към мен в миналото, но ми допадат и двете, като освен това винаги съм бил конкурентоспособен – поне по отношение на скоростта, ако не в резултатите. Случвало ми се е, при това неведнъж, да отпадна, докато видя, а това оставя неприятно усещане. Да се надяваме този път нещата да се получат. Миналата година бях в топ 3 на Хокенхайм, да видим какво ще стане на Нюрбургринг – коментира Райконен.

Предходният старт – във Великобритания – донесе известно разочарование на Кими, тъй като той не смени гуми при последния сейфти кар и изтърва подиума. Пилотът бе ядосан и след това разговаря с екипа си по въпроса, като получи и извинение за грешката.

От друга страна, световният шампион за 2007 г. подобри световния рекорд на Михаел Шумахер за завършени в точките надпревари – той вече има 25.

Това не влияе по никакъв начин на шампионата, така че всъщност не ме интересува – откровен е Райконен. – От три надпревари насам не постигаме очакваните резултати. Надяваме се това да се промени сега, както и да не допуснем грешките от последните стартове. Пистата би трябвало да ни пасне. Имаме нашите си проблеми при по-хладно време, а на Нюрбургринг по принцип не е особено топло. Цел? Никога не обещаваме нищо предварително. Подиум би бил положителен резултат и стъпка в правилната посока. Сезонът е дълъг, но реалистично погледнато всичко, което мога да гоня, е да се постарая да побеждавам във всеки старт – допълни Райконен.