Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява на по-добро начало през 2013 г. в сравнение с...

Райконен се надява на по-добро начало през 2013 г. в сравнение с миналия сезон

32
0
Кими Райконен

Кими Райконен не се притеснява особено от начина, по който протекоха зимните тестове за него, заяви самият той дни преди първите свободни тренировки за Гран при на Австралия.

Имахме някои грижи в изпитанията, но въпреки това направихме доста обиколки. На един пилот винаги му се иска, разбира се, да има още турове, но положението е такова, каквото е. Не се притеснявам особено за издръжливостта. Никога не можеш да си сигурен на 100%, разбира се, но един поглед към миналия сезон показва, че и тогава имахме проблеми преди началото, а след това се справихме доста добре в надпреварите. Естествено, надяваме се да се представим на по-високо ниво в сравнение с предходната година, но да видим как ще се получат нещата – заяви финландецът.

Световният шампион за 2007 г. не е съвсем убеден дали е в по-добра позиция да се бори за титлата спрямо 2012-та, но е убеден във възможностите на болида си:

– Колата е доста добра стартова база. Надявам се да сме достатъчно бързи. Не смятам, че има област, в която автомобилът да е по-слаб като усещане в сравнение с миналогодишния. През 2012 г. имахме добра скорост, но недостатъчна, за да спечелим първенството. Това означава, че ни трябва повече скорост сега. Ако успеем да я извлечем от болида, като запазим постоянството си и постигнем няколко добри резултата в началото на шампионата, би трябвало да имаме значително по-добър шанс.

Райконен е за втора година в екипа на Лотус и това според него дава известно предимство на целия отбор, защото е по-лесно да се работи.

Наистина помага, но дали ще доведе до съществена разлика – не знам. Аз лично искам да започна силно сезона и дано съм по-напред в подрежданията спрямо миналогодишните. Австралия е прекрасно място, въпреки че е далеч от Европа. Самата писта не е от най-трудните в календара. Трудно е да се каже дали ще пасне на Е21. Трасето не е постоянно и в началото на уикенда е доста хлъзгаво. Времето понякога е изненадващо – допълни Кими.