Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява новите елементи да подобрят скоростта на Е20

Райконен се надява новите елементи да подобрят скоростта на Е20

62
0
Кими Райконен

Лотус са загубили част от скоростта си спрямо Ред Бул, Макларън и Ферари и отборът трябва бързо да навакса, ако иска да се бори за челни позиции в шампионата, призна Кими Райконен днес в Япония.

Финландецът бе шести в последната надпревара в Сингапур и пети на Монца преди това, като все пак още е трети в генералното подреждане зад Фернандо Алонсо (Ферари) и Люис Хамилтън (Макларън).

Мисля, че поизостанахме спрямо останалите, които за сметка на това подобриха темпото си. Сега имаме някои нови компоненти – не са големи, но се надявам да ни върнат в предишната позиция. Трябва да дадем най-доброто от себе си този уикенд, а дано в Корея подобренията са още по-големи – обясни световният шампион за 2007 г.

Що се отнася до ситуацията в първенството и своята позиция спрямо съперниците, то той обясни в ексклузивно интервю за списание ClubS1 (новият брой 154 е на пазара от утре – петък), че шампион така или иначе ще стане пилотът с най-много точки в края на сезона. Затова в Япония целта му остава да намали разликата спрямо Фернандо Алонсо (Ферари).

Някак си трябва да вземем повече точки от водещия в класирането пилот – продължи Кими. – Има още немалко надпревари и е нужно само да подобрим автомобила, за да се справим. Честно казано, ако сме в позиция да спечелим титлата, не ми пука особено как ще стане това. В момента нещата не изглеждат много добре, но сме се измъквали и от по-лоши ситуации, така че ще продължим да опитваме, докато имаме шанс.

Райконен освен това отказа да коментира бъдещето си и следващия сезон, но призна, че има договор с Лотус:

– Човек никога не знае. Формула 1 е интересно място. Виждал съм многократно какво се случва и затова нямам желание да говоря по въпроса. И без това изглежда няма особено значение дали имаш контракт, тъй като ситуацията може да се промени за една нощ.