Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява поне на подиум в Мелбърн, Алонсо е готов и...

Райконен се надява поне на подиум в Мелбърн, Алонсо е готов и мотивиран за новия сезон

44
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Кими Райконен призна, че се надява поне на подиум в Гран при на Австралия при добро развитие на ситуацията за Ферари в първия състезателен уикенд на Формула 1 за 2014 г.

Мисля, че преди всичко трябва да сме сигурни, че завършваме състезанията. Ако това е налице, то вече ще сме в добра позиция. Искаме подобрения във всички области, но първо трябва да видим къде сме. Не ме вълнува да предполагам накъде вървим или какво ще се случи. Всичко, което можем да сторим, е да видим част от картината в петък и да продължим нататък. Надявам се, че ако нещата вървят гладко и ние си свършим работата както трябва, то ще сме в челото. Последните дни на тестовете не бяха особено добри, но мисля, че отметнахме повечето планирани задачи. Сега ще видим как ще стартираме, ще се постараем да завършим и се надявам поне на подиум – заяви той.

Прогнозата за времето вещае около 60% шанс за дъжд в неделя. Финландецът обаче не се притеснява от подобно развитие на ситуацията:

Точно сега няма да има особена разлика – независимо дали вали или е сухо. Има твърде много други неизвестни, чакащи отговор. Ще видим какво е времето, но то така или иначе е едно и също за всички. Така че ще дадем най-доброто от себе си, каквато и да е ситуацията.

Фернандо Алонсо от своя страна е оптимистично настроен в навечерието на новия сезон във Формула 1. Според него Ферари са добре подготвени, а той е напълно мотивиран за идващите надпревари.

Предизвикателството тази година е голямо с всички промени в правилата и наличните възможности в шампионата. Аз съм мотивиран и готов, освен това съм оптимист. В началото на всеки нов сезон мислиш, че ще се справиш добре – тази година не е изключение. Някои дни от зимната ни подготовка не бяха на 100%, имахме някои проблеми с болида. Като цяло обаче тестовете ни преминаха без особени грижи по отношение издръжливостта на колата. Не открихме нищо сбъркано в болида – всичко работеше според предвижданията. При такава база и отправна точка мисля, че разполагаме с добър потенциал и чудесни възможности – коментира испанецът.

Фернандо отбеляза, че 2014-та е различна от предишни години по отношение на конкретните цели. Според него сега всички са доста по-внимателно относно възможностите си и дори шансовете си за завършване в Гран при на Австралия.

Чувството е различно в началото на този шампионат. Трябва да внимаваме и с проблемите на други екипи. Досега правихме само тестове, а в тях не раздават точки. Ред Бул е суперотбор, силен екип и трябва да видим как ще се представят по време на състезателния уикенд, защото тогава ще има значение. Все още мисля, че те ще са силни този сезон. Ако все пак имат проблеми в началото, ние трябва да използваме възможността да вземем точки, тъй като след броени състезания може отново да са на върха. Важно е да стартираш правилно – каза още Алонсо.