Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се забавлявал в битките на Сахир

Райконен се забавлявал в битките на Сахир

2672
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен заяви, че се е забавлявал в битките, които е водил по време на Гран при на Бахрейн. Пилотът на Алфа Ромео завърши 7-и, като в края настигна и 6-ия Норис.

Излизането на колата за сигурност обаче не му даде шанс да атакува британеца. А Кими беше по-бърз от него. Двамата обаче спечелиха по 1 позиция заради отпадането на движещия се пред тях Хюлкенберг.

„Беше чудесно състезание. Имаше някои добри битки, каза финландецът след финала. – В средата на състезанието имахме сложен момент с вятъра. Той беше силен между завои 6 и 10.

Гумите също така бяха предизвикателство. До втория питстоп колата се усещаше наистина добре. Стъпка по стъпка ще се опитаме да направим всичко по-солидно. И ще направим прогрес.“

Според Райконен е малко разочароващо, че той не е успял да изпревари Норис в края. Кими е губел сцепление на излизането от първия завой и не е могъл да го атакува на правата към 4-и.

Спортният директор на Алфа Ромео Фредерик Васьор добави: „Солидно състезание за нашия тим. И двамата ни пилоти направиха добри битки. Кими беше стабилен през цялото време и спечели няколко точки. Антонио Джовинаци също се представи добре и завърши 11-и – близо до зоната на точките.“