Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Ще ми е нужно чудо

Райконен: Ще ми е нужно чудо

27
0

Кими Райконен казва, че ще се нуждае от чудо тази година, за да спечели титлата. Финландецът обаче не спира да вярва, че късметът от миналия сезон може да се повтори.

Настоящият световен шампион е на 21 точки от Люис Хамилтън и на 20 зад съотборника си, Фелипе Маса. Кими не е печелил точки в последните си три надпревари.

Но след като се справи с разлика от 17 точки за само две състезания миналата година, Райконен не изключва възможността да се повтори успехът.

„В този спорт наистина може да бъде трудно – натискаш здраво, даваш всичко от себе си, но така и не се получава, както го искаш” – казва Кими. „Не ти е нужно да си Айнщайн, за да разбереш, че не това е начинът да се бориш за титлата.”

„Все още нищо не е свършило, но реално ще е нужно чудо – като светкавица да удари два пъти на едно и също място. Никога няма да забравя какво стана миналата година и искам да се повтори.”

Райконен е решен да не се разочарова от резултатите си напоследък. Той е категоричен, че ще се опита да спечели и четирите следващи състезания.

„Нещата не стават по моя начин, но това няма да намали ентусиазма ми или отдадеността ми. Искам да опитам да спечеля отново този сезон. Не можеш да знаеш какво ще стане в едно състезание и не можеш да си правиш прогнози.”

„Тимът има две основни цели за постигане и ще даде най-доброто от себе си, за да ги постигне. Аз самият мисля да направя същото.”

Финландецът се оплака от липсата на сцепление на Монца и се опасява, че може да се натъкне на същия проблем и в следващите състезания, ако отново вали.