Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще замени Уебър през 2011 година?

Райконен ще замени Уебър през 2011 година?

59
0

Кими Райконен предстои да замени Марк Уебър в тима на Ред Бул през 2011 година. Това бе съобщено от немското издание „Билд ам Зонтаг“, като се говори, че вече е постигнато споразумение финландецът да стане съотборник на Себастиан Фетел.

В момента Кими вече има договор с гиганта за енергийни напитки, след като премина от Ферари в Ситроен, за които кара в Световния рали шампионат.

Наскоро Кристиан Хорнер призна, че наемането на Райконен е интересна идея, а спекулациите за изтичащия договор на Уебър бяха повдигнати отново покрай изказване на Люис Хамилтън в Австралия.

Доволни сме от нашите пилоти. Марк кара много добре и определено не е стар, като същото демонстрира и Михаел [Шумахер]“ – каза Хорнер в събота. „Средната възраст във Формула 1 падна, но докато Марк е мотивиран, конкурентен и бърз, не мисля, че ще мисли за евентуално оттегляне.“

С Кими сме добри приятели, но в крайна сметка за мен е все едно кой кара до мен, тъй като пак ще трябва да го победя“ – коментира пък Фетел пред същото издание. „Не знам какво планира отборът. Освен това всичко си зависи и от Кими. Той трябва да реши какво иска.“