Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: скоростта ни в обиколка ще се подобри

Райконен: скоростта ни в обиколка ще се подобри

42
0

Според Кими Райконен скоростта на Ферари в квалификационна обиколка ще е значително подобрена по време на уикенда в Испания.
###
Според Кими Райконен скоростта на Ферари в квалификационна обиколка ще е значително подобрена по време на уикенда в Испания.
И двамата пилоти на Скудерията изказаха мнение, че в предишните състезания колата не била толкова силна, колкото е трябвало в бърза обиколка. Тимът обаче е окуражен от постиганатото по време на тестовете в Барселона миналата седмица. По болида са направени значителни подобрения и Райконен е оптимист, че вече няма да се налага компромис със стратегията за състезанието.
„Както вече казах през изминалите седмици, трябва да подобрим представянето си в квалификацията. Наистина не ми беше лесно да извличам целия потенциал на колата в единична обиколка, защото никога не успявахме да я подготвим по най-добрия начин. Сега съм наистина доволен за направената крачка напред: въпреки че е наистина трудно да задминеш друг болид, освен когато е по-бавен, определено нещата стават много по-лесни, ако искаш да победиш да можеш да стартираш от полпозишън”, заяви Райконен.
Финландецът допълни, че сега колата много повече отговаря на индивидуалния му стил на каране и призна, че новите компоненти работят наистина добре.