Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Тимът заслужи днешното постижение

Райконен: Тимът заслужи днешното постижение

30
0
Бахрейн,Кими Райконен,Лотус,подиум

Кими Райконен вярва, че ще спечели победа през тази година, след като се класира втори зад своя добър приятел Себастиян Фетел на състезанието в Бахрейн. Райконен записа чудесен резултат само четири състезания след завръщането си в Гран при. Той държа до края под напрежение Фетел с надеждата да спечели 19-а победа в кариерата си.

„Разбира се, че исках да спечеля и щях да съм много по-доволен, защото екипът ни заслужаваше да спечели“, заяви Райконен. „Надявам се по-често да сме в тази позиция.

В първите три състезания правехме дребни грешки, които ни струваха много. Днес не бяхме далеч от победата. Но трябва да продължим да работим здраво и да подобрим колата в някои аспекти, за да се опитаме да спечелим в следващото състезание.

Имах само една възможност да изпреваря Себастиян, но избрах грешната страна и гумите ми в последствие се износиха. Знаех, че ще имам само един шанс.

Стартът ми не бе много добър, след като загубих позиция от болид на Ферари, който после изпреварих, но ми струваше време. В крайна сметка изглеждаше лесно да изпреварвам хората пред мен, но както се видя не можахме да се преборим за победата.

Може би вчера някои мислеха, че сме направили глупост, но се оказа, че това е правилното решение. Тимът работи здраво и заслужи днешното постижение.“