Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Целта ни в Турция е двойна победа

Райконен: Целта ни в Турция е двойна победа

39
0

Двойна победа ще бъде целта на Ферари в предстоящата Гран при на Турция, заяви Кими Райконен.
В последните три от общо четири старта през сезон ’08 Ферари спечелиха. В тази връзка всички в Скудерията се надяват да продължат победната си серия и дори да завоюват поредния двоен успех на пистата Истанбулпарк.
„Нашата цел е да постигнем нова двойна победа – коментира победителят от Испания Кими Райконен. – Не искам да променям подхода си. Твърде е рано да мисля за нещо друго освен за победа в състезание. Искам да си тръгна от Турция с възможно най-много точки. Искам да карам с това намерение в съзнанието си.”
Връщайки се към минали състезания, финландецът обясни:
„За мен и за отбора уикендът в Барселона беше перфектен. Сега искаме да поддържаме този ритъм и ще се борим много сериозно. Челната позиция на старта помага много и изглежда да стартираш пред всички останали е необходимо условие, за да спечелиш надпреварата в Истанбул. Миналата година допуснах грешка в последната част от квалификацията и платих много висока цена.”
Райконен е повече от сигурен, че конкурентите на Скудерията са работили наистина сериозно, за да се подготвят по възможно най-добрия начин за Гран при на Турция. Финландецът обаче не се притеснява, защото е убеден в силната форма, която Ферари ще демонстрират в Истанбул.