Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен убеден, че Ферари ще решат проблемите

Райконен убеден, че Ферари ще решат проблемите

25
0

Кими Райконен е сигурен, че Ферари ще решат проблемите си с издръжливостта на болида, които ги измъчваха в Австралия.
След цяла поредица от неприятни събития за Скудерията по време на състезателния уикенд, върхът дойде, когато финландецът отпадна от надпреварата заради проблем с двигателя. Кими смята, че липсата на издръжливост е доста обезпокоителна, но е уверен, че тимът ще работи сериозно, за да се справи с този негатив.
„Недостатъчната издръжливост за мен е тежък проблем – заяви Райконен. – Но знам, че в Маранело екипът работи усилено, за да го реши. Изобщо не се притеснявам за представянето и конкурентоспособността на болида. Първото състезание протече по този начин, но знаем, че разполагаме с наистина добра кола. Трябва да бъдем постоянно конкурентоспособни по време на уикенда, защото когато се наложи да стартираш от задна позиция, се натъкваш на трафик, точно както се случи в Мелбърн. Направихме добър старт, но е трудно да се задминава. Нужно е да поемаш рискове, особено когато пред теб се намира по-бавна кола.”
Въпреки всичко Райконен е положително настроен и счита, че точката, която получи в Мелбърн може да се окаже важна в края на шампионата.