Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен, Валсеки и Никола Прост ще карат за Лотус на Силвърстоун

Райконен, Валсеки и Никола Прост ще карат за Лотус на Силвърстоун

59
0
Кими Райконен

Кими Райконен, Давиде Валсеки и Никола Прост ще са пилотите, които ще карат болида на Лотус на тестовете на Силвърстоун от 17 до 19 юли.

След като от ФИА позволиха на титулярните състезатели да участват в изпитанията, за да тестват гумите на Пирели, от Лотус избраха Райконен да кара в последния ден от тестовете – петък. Третият пилот на тима от Енстън Валсеки ще седне в болида на Лотус в четвъртък, а развойният състезател на отбора Прост ще кара в сряда.

Валсеки и Прост участваха в тестовете за млади пилоти в Абу Даби миналата година отново с отбора на Лотус, а италианецът има опит и зад волана на тазгодишния автомобил E21 от предсезонните изпитания на Каталуня, когато замести Райконен.

Избирайки Давиде и Никола, ще дадем и на двамата безценен опит и също така ще получим добра обратна връзка. Оценяваме полезната информация, която ни дават – коментира шефът на тима Ерик Булие. – Във Великобритания времето напоследък е хубаво, така че очакваме да имаме добър тест през трите дни.

Директорът операции на пистата в Лотус Алан Перман коментира, че тестът е чудесна възможност за младите пилоти да научат нови неща и да подобрят карането си, както и добър шанс за отбора да изпробва новостите по своя автомобил на трасето.

Това ще бъде интересен тест и сме планирали доста неща за трите дни. Искаме да предоставим и на тримата пилоти колкото се може повече време на пистата, както и да оценим последните новости по колата. Целта ни през третия ден ще е да помогнем на Пирели да разберат последните промени по гумите си на същото място, където те имаха най-видни проблеми през този сезон. Кими също може да кара, което ще му позволи, както и на другите състезатели, да тества гуми за Пирели. Това ще е от полза както за него, така и за Ромейн, като ще ни гарантира по-добро разбиране на тези гуми преди да тръгнем към следващото състезание в Унгария – допълни Перман.