Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Във Валенсия ще е горещо, а в такива условия вървим наистина...

Райконен: Във Валенсия ще е горещо, а в такива условия вървим наистина добре

43
0
Кими Райконен

След разочароваща Гран при на Канада, където недобрата позиция на грида и трафик му попречиха да достигне до достатъчно добър резултат, Кими Райконен се фокусира върху следващия старт от световния шампионат на Формула 1 във Валенсия. Финландецът сподели, че в Монреал отново не е имал чист уикенд.

Крайният резултат не бе твърде лош. В петък бе по-студено от очакваното и променихме програмата. В събота в квалификацията имах проблем с хидравликата и останах 12-и на решетката. Наваксах няколко позиции в състезанието, но можеше и да сме по-напред, ако нещата се бяха развили по различен начин. Доста дълго бях блокиран зад по-бавни болиди и за съжаление не ги прескочихме в бокса – допълни финландецът.

Автомобилът му поне вървеше добре при по-високите температури в неделя, но изпреварванията не му се удадоха, тъй като DRS-зоната не бе много дълга (според собственото му обяснение).

Стана още по-сложно, когато съперниците пред мен също използваха подвижното задно крило, тъй като се бореха с други пилоти. Като цяло ако квалификацията бе по-добра, нямаше да имаме тези проблеми. Накрая бях малко разочарован, но все пак взехме точки за шампионата, а това е важно – добави Кими.

Пистата във Валенсия е третото поредно улично трасе (четвърто през сезона до момента).

Конфигурацията обаче е различна не е като тези на Албърт парк, Монако или Монреал. Това определено е най-бързата писта от всички тях. вероятно ще е горещо, а ние изглежда се справяме добре на топло, така че има на какво да се надяваме. Квалификацията отново ще е много важна. Ще е предимство да се стартира от чистата страна, тъй като улиците се използват като писта само веднъж годишно. Не е лесно да се задминава, така че да видим колко ще ни помогне DRS-ът – обясни пилотът.

Райконен няма победа във Валенсия досега и смята, че най-високото стъпало на подиума е добра цел. Той финишира трети последния път, когато се състезава там, потегляйки от шесто място на стартовата решетка.