Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръководител по проекта за Гран при на Индия обвинен в корупция

Ръководител по проекта за Гран при на Индия обвинен в корупция

37
0
Гран при на Индия

Подготовката за Гран при на Индия внезапно се влоши след получените наскоро окуражителни положителни оценки от Бърни Екълстоун. Първата надпревара на страната е планирана за 30 октомври тази година, но миналата седмица се оттегли шефът на проекта Марк Хюс (за да заеме друг пост в Абу Даби), а сега се появяват слухове за това, че друг висш кадър от управлението е бил принуден да напусне заради корупция.

Според информацията на Аутоуиик става дума за Суреш Калмади, който доскоро е бил отговорното лице от страна на първоначалния промоутър Индийската олимпийска асоциация и бивш председател на организационния комитет за Игрите на британската общност. Централното разследващо бюро на държавата провело анкета, вследствие на която той е обвинен в корупция, както и във възпрепятстване действията на властите. Твърди се, че Калмади незаконно пренасочвал приходи от последните Игри на британската общност (проведени миналия октомври).

Стартът в Индия досега не предизвикваше твърде големи тревоги в сравнение с притесненията около Гран при на Корея миналата година. Строежът върви нормално до момента, но подобни сътресения могат да окажат твърде негативно влияние върху проекта.