Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф наказан с 10 места за Унгария!

Ралф наказан с 10 места за Унгария!

36
0

Ралф Шумахер бе наказан снощи за инцидента след старта на вчерашната Гран при на Германия, при който отпаднаха той, Рубенс Барикело и Кими Райконен. Стюардите на надпреварата постановиха немецът да бъде преместен 10 места назад след втората квалификация на следващото състезание в Унгария.
В бюлетина на комисарите се казва, че според доклада на директора на състезанието Ралф Шумахер е предизвикал предотвратима катастрофа. След изслушване на тримата пилоти, участвали в инцидента и преглед на видео записите, те стигнали до извода, че Ралф е минал наляво в опит да заеме по-добра линия за влизане в първия завой. Самият пилот признал, че не е обърнал внимание на местоположението на другите състезатели, докато извършвал маневрата. Поради тези причини комисарите заключават, че Барикело и Райконен са въвлечени в сблъсъка при обстоятелства, върху които нямат контрол, а вината е на Ралф.
Шефът на Уилямс – Сър Франк Уилямс – потвърди, че екипът ще обжалва наказанието. Самият Шумахер бе крайно раздразнен от ситуацията.
– Не можеш да мислиш за това, което другите хора около теб правят и понякога такива инциденти се случват. Аз просто се опитвах да защитя позицията си и не съм правил никакви внезапни движения, така че останалите коли имаха цялото време на света да се отместят от мен – заяви явно ядосаният Ралф.
Според Барикело и Ралф Шумахер, и Райконен поели прекалено големи рискове:
– Нямаше къде да отида в момента на инцидента. И Ралф, и Кими поеха огромен риск, особено Кими, който се опитваше да изпревари. Аз не направих никакво движение с волана, Ралф мина наляво и ме удари.
Райконен от своя страна заяви, че не е съвсем наясно чия е вината за катастрофата. Финландецът допълни, че това на практика няма кой знае какво значение, тъй като нищо не може да се направи впоследствие.