Начало Избрани Ралф Шумахер: Доброто темпо на Мик е по-важно от спечелването на точки

Ралф Шумахер: Доброто темпо на Мик е по-важно от спечелването на точки

928
0
Mик Шумахер, Хаас
Mик Шумахер, снимка Хаас

Силното темпо на Мик Шумахер в Маями е било по-важно от грешката, която му коства първи точки в F1. Toва заяви неговият чичо и бивш пилот от световния шампионат Ралф Шумахер.

За първи път през този сезон Шумахер изпревари значително съотборника си в екипа на Хаас Кевин Магнусен през целия състезателен уикенд. 23-годишният пилот беше на крачка от първото си класиране топ 10 в деня на състезанието. За нещастие на него и екипа на Хаас, неуспешен опит да изпревари Себастиан Фетел от Астън Мартин доведе до сблъсък. Той сложи край на доброто му каране през целия уикенд и го лиши от първата му точка в шампионата на F1.

Няколко обиколки по-късно съотборникът на Шумахер Кевин Магнусен имаше контакт с Ланс Строл. По този начин отборът на Хаас остана без точки в домашното си състезание в Маями. Шефът на екипа Гюнтер Щайнер не скри разочарованието си от случилото се във Флорида.

„Бяхме в по-предната част на колоната. Можехме да класиране и двата автомобила зоната на точките. За съжаление загубихме всичко при рестарта на състезанието в Маями. Накрая вместо със спечелени точки, се оказахме със счупени части“, каза Щайнер.

Ралф Шумахер призна, че грешките на пилотите на Хаас са билиизключително досадни, защото са стрували доста точки“.

Все пак коментаторът на Скай Германия смята, че Магнусен вероятно се е справил по-добре с гнева на Щайнер след състезанието, отколкото по-чувствителният му племенник.

Мик и Щайнер не си пасват по характер, заяви Ралф Шумахер пред F1 Insider. „Външно твърд човек като Кевин Магнусен подхожда повече на шефа на Хаас.“

Въпреки товабившият пилот от Гран при реши да се съсредоточи върху относителното представяне на Мик, вместо върху последствията от сблъсъка му с Фетел. Според него, това, което той е видял във Флорида, вероятно е зарадвало и Ферари. Младият германец е част от Академията на Скудерията и също така изпълнява ролята и на резервен пилот.

За мен беше по-важно, че Мик изкара много добър уикенд, каза Ралф Шумахер.

Той беше по-бърз от съотборника си и със собствени сили създаде предпоставки да завърши в точкитеВ Маями той направи успя да направи разлика заради скоростта си. Така че тенденцията е в правилната посока. Доброто темпо на Мик е по-важно от спечелването на точки.“

Според мен, шефът на Ферари Матиа Биното иска да види по-добро представяне на Мик, което някой ден да му помогне да седне в болида на италианците“, заключи Ралф Шумахер.